מפי יהודה סלנט, סבא של ערן עם תום מלחמת העצמאות, נותר הר הצופים בשטח ירדן, והיה מנותק מהחלק היהודי של העיר ירושלים. האוניברסיטה העברית ששכנה על ההר מאז שנת 1925, נותרה חסרת בית. כדי שתוכל להמשיך בפעילותה, נאלצו החוגים השונים למצוא משכן זמני במבנים שהיו פזורים ברחבי העיר, בהם בניין טרה סנטה שבכיכר פריז, מלון המלך דוד, שכונת ממילא, מגרש הרוסים ועוד. את הפקולטה למשפטים בה למדתי, החליטו למקם במנזר רטיסבון.
ערן מגלה לנו את יופיים הנסתר של אתרים ומבנים ברחוב המלך ג'ורג' ובסביבתו, ושוזר ביניהם סיור מגוון ומרתק. |
מסיירים עם ערן גל-אור | טל' נייד: 050-4000026. ערן מגלה לנו את יופיים הנסתר של אתרים ומבנים ברחוב המלך ג'ורג' ובסביבתו, ושוזר ביניהם סיור מגוון ומרתק.
רחוב המלך ג'ורג' - רחוב המלך ג'ורג' הוא אחד הרחובות המפתיעים בירושלים. למרות שמדובר ברחוב ראשי, פזורים לאורכו שורה של אתרים ומבנים בלתי מוכרים, שהביקור בהם מעורר התרגשות רבה. בסיורנו נעבור בין מוסדות נוצריים ומוסדות לאומיים, נשב בכיכרות מרכזיות, ונעלה לתצפית מופלאה ממנה נשקפת ירושלים במלוא הדרה. בדרכנו ניכנס אל מנזר חבוי, מאחוריו מסתתר מגדל שמירה תורכי המשמש היום כדירת מגורים. נכיר את סודותיה של כיכר המוסדות הלאומיים, נבקר בבית הכנסת הגדול של ירושלים, ובמוזיאון מרגש לאמנות יהודית. נספר כיצד הפך קולג' נוצרי למבנה המרכזי של האוניברסיטה העברית, ונגלה באיזו וילה התגוררו הקיסר האתיופי היילה סלאסי ושר הביטחון משה דיין. האתרים ברחוב המלך ג'ורג' מגוונים מאוד, ולמרות זאת נראה שיש להם מכנה משותף, שהופך את הרחוב הראשי ל"שדרת הלאום" של ירושלים. המסלול הוא חלק מסדרת ספרים "לכל אחד ירושלים - 50 מסלולי סיור בירושלים", להזמנת הסדרה לחץ/י כאן. ![]() מים ![]() תצפיות ![]() מדבר ![]() ירוק ![]() פריחה ![]() מערות ![]() עתיקות ![]() אתגרי ![]() עירוני ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() דרגת קושי
קלה.
![]() משך הטיול
4-2 שעות.
![]() אורך המסלול
כ-2 קילומטר.
![]() עונה מומלצת
בימים ב-ו, משעות הבוקר ועד הצהרים.
![]() סוג המסלול
חד כיווני.
![]() רחצה במים
אין.
![]() חדשות
|