חצר סרגיי: גן רומנטי נחבא ומואר לקראת חג המולד
והשנה האזרחית החדשה 2025

ערן ודוד גל-אור | עדכון 18.12.2024

מזרקה מוארת ויפה בתוך חצר סרגיי
מזרקה מוארת ויפה בתוך חצר סרגיי

במחצית השנייה של המאה ה-19 ובראשית המאה ה-20 היה חצר סרגיי מתחם מיוחד, ששימש כמקום אירוח של בני האצולה הרוסים ובני משפחותיהם, שהגיעו לבקר בארץ הקודש. המבנה המקיף את חצר סרגיי היה והינו מפואר וייחודי מאוד. בתקופה שלקראת חג המולד הנוצרי וראשית השנה האזרחית הנכנסת מבנה המתחם והחצר הכלואה בתוכו מקושטים ומוארים באופן מרשים והביקור בהם בשעות הערב מאפשר להיכנס לעולם חלומי, רומנטי ומהנה באופן מיוחד.

ניתן לבקר במתחם באופן חופשי.
בתאריכים 19-20.12.2024 בין השעות 12:00-20:00 יתקיים במקום שוק חג המולד והכניסה אל החצר והשוק ללא עלות.
ב-31.12.2024 תתקיים במתחם סעודת נוביגוד חגיגית בעלות של 500 ש”ח לסועד.

למסלול המפורט מגרש הרוסים חצר סרגיי: מתחם רוסי מרשים “מחוץ לגדר”, שמחביא בתוכו גן רומנטי ומואר – מפה מפורטת, תמונות, איך מגיעים ומקום חניה, עונה מומלצת, חוות דעת של מטיילים ועוד – לחץ/י כאן

החצר הפנימית של מתחם חצר סרגיי מוארת
החצר הפנימית של מתחם חצר סרגיי מוארת
החצר מוארת ומקושטת

האווירה בירושלים בלילות סוף חודש דצמבר ותחילת חודש ינואר,  בתקופה שלקראת הכריסמס, חג המולד הנוצרי והשנה הלועזית החדשה היא מיוחדת ומרגשת במיוחד. בעיר ישנם מספר מתחמים מוארים ומקושטים לקראת ימים אלו. חלק מהמתחמים נמצאים בעיר העתיקה ובסביבתה ואחרים נמצאים בעיר המודרנית – העיר החדשה.
מתחם סרגיי ממוקם במרכז ירושלים, צמוד למגרש הרוסים.

למגוון מסלולי אורות ירושלים – כריסמס, חג המולד הנוצרי והשנה הלועזית החדשה. מפות, תמונות, איך מגיעים ומקום חניה, עונה מומלצת, חוות דעת של מטיילים ועוד – לחץ/י כאן

מבנה חצר סרגיי במגרש הרוסים בירושלים
מבנה מתחם חצר סרגיי צמוד למגרש הרוסים מואר ויפה במיוחד

החצר הרוסית

החצר הרוסית

מתחם חצר סרגיי היה נתון במחלוקת בין ממשלות ישראל וברית המועצות ולאחר מכן בין ממשלות ישראל ורוסיה. ממשלת ישראל שיכנה במתחם במשך עשרות שנים את משרד החקלאות ואת משרדי החברה להגנת הטבע. בסרט הישראלי “מישהו לרוץ איתו”, על פי ספרו של דויד גרוסמן, שמשה החצר לצילומים של מקום מגוריה של הנזירה תיאודורה. במהלך שנת  2009 הועברו חלק ממבני המתחם, חלק שהיה בשימוש ממשלת ברית המועצות לפני עשרות שנים, לבעלות ממשלת רוסיה. גם לאחר מכן עדיין שכנו במקום אגפים ממשרד החקלאות הישראלי. רק לקראת ביקורו של נשיא רוסיה, ולדימיר פוטין, בארץ בשנת 2011, הוצאו אגפי משרד החקלאות מהמתחם ומעט לאחר מכן בקיץ 2012 הושלם תהליך מסירת שטח המתחם לממשלת רוסיה. כ-5 שנים היה המקום סגור ועבר תהליך ארוך של שיפוץ. החל משנת 2017 משמש המתחם כבית מלון בבעלות רוסית ומאז הוא פתוח בכל ימות השנה.

מנוי במסלולים מאפשר גישה למידע המפורט של יותר מ-1600 מסלולים! הוראות הגעה מפורטות, מפות, תיאורי מסלולים מדויקים, המלצות חמות וייעוץ VIP – לפרטים והזמנה לחצ/י כאן

החצר במתחם מוארת ומקושטת
החצר במתחם מוארת ומקושטת
לפרטים על הסיור המודרך ״עיר עוטפת אור״ ב-24.12.2024 בשעות הערב, סיור שעובר בין המתחמים המוארים לחץ/י

המתחמים הנוספים המוארים בירושלים לקראת חג המולד 2024 וראשית השנה האזרחית 2025, בחלק של ירושלים המודרנית – ירושלים החדשה, הם מתחם הכנסייה הסקוטית ומתחם ימק”א. גם בהם מומלץ לבקר וליהנות.

הכנסיה הסקוטית מוארת באורות חג
הכנסיה הסקוטית מוארת באורות חג
למסלול המפורט הכנסייה הסקוטית אורות חג המולד: סיור לילה קסום בירושלים מטחנת הקמח אל הכנסייה הסקוטית המוארת – לחץ/י

מתחם ימק"א מואר ומקושט לקראת חג המולד
מתחם ימק”א מואר ומקושט לקראת חג המולד
למסלול המפורט ימק״א ירושלים חג המולד: אווירה מוארת וחגיגית במיוחד במתחם ימק״א YMCA לקראת חג המולד הנוצרי לחץ/י
בחר/י מוצר